Eindelijk die mooie dure auto kopen? Eindelijk genieten van uw droomvakantie? Iedereen heeft weleens iets op het oog dat een groot bedrag aan geld vereist. U kunt er voor kiezen om uw spaarrekening te gebruiken. Wanneer u echter niet beschikt over het geld is een optie om te lenen. Hierdoor kunt u alsnog de aankoop doen die u graag wilt. Er zijn verschillende vormen van lenen.

Vormen

U kunt vaak kiezen tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De doorlopend krediet biedt u flexibele rente percentages. Ook de looptijd varieert. Bij een persoonlijke lening is het juist andersom. Het biedt u een vast looptijd met een vast rente percentage. Dit zorgt voor meer zekerheid.

Keuze maken

U kunt het best een doorlopend krediet aanvragen als u regelmatig behoefte heeft aan geld en de variabele rente wilt betalen. U moet er dan wel rekening mee houden dat de rente hoog op kan lopen. Een ander nadeel is dat de doorlopend krediet niet aftrekbaar is, in tegenstelling tot de persoonlijke lening. 

Heeft u een specifiek doel? Dan kunt u het best een persoonlijke lening aanvragen. Als u de kosten vooraf weet is dit de juiste lening voor uw situatie. U kunt hierbij denken aan de aankoop van een auto of interieur. Het voordeel hiervan is, is dat het bedrag geheel op uw rekening gestort wordt. Het nadeel van deze lening is dat het geleende bedrag niet opnieuw opgenomen kan worden.

Tips bij lenen

‘Let op Geld lenen, kost geld.’ Iedereen kent deze bekende slogan wel. Lenen kost altijd geld, maar uw kunt veel geld besparen als u de juiste keuzes maakt. Ten eerste is het belangrijk om via een vergelijkingssite de kredietaanbieders te vergelijken. U krijgt dan een overzicht van de kenmerken waardoor het vergelijken eenvoudig wordt. Bovendien kunt u geld besparen als u in tijden van lage rentes een lening afsluit met een vast rente percentage.

Creditcard – Klein bedrag lenen

Ook een creditcard is een vorm van lenen. U kunt een creditcard gebruiken om grote bedragen te betalen. Dit bedrag is vaak lager dan bij een andere lening. Het bedrag dat u betaald, wordt voorgeschoten door de creditcard maatschappij. U betaald dit bedrag vaak aan het einde van de maand terug. Ook kunt u ervoor kiezen om het bedrag gespreid te betalen.

BKR registratie

Het BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Alle consumenten in Nederland die afgelopen vijf jaar een krediet hadden of nu een krediet hebben staan geregistreerd bij het BKR. Alleen kredieten tussen 500 en 175.00 euro met een looptijd van minimaal 3 maanden staan geregistreerd. Als u geen betalingsproblemen heeft kan de BKR-registratie u geen problemen bezorgen.