Debiteurenbeheer is het stadium nog voor pre incasso of incassotrajecten. Met debiteurenbeheer houdt u uw cashflow op orde. Door het terugdringen van gemiddelde betalingstermijnen beschikt u over meer werkkapitaal, want u stopt met de bank te spelen voor uw klanten! Elke dag die u van de gemiddelde betalingstermijnen afknabbelt is een sprong omhoog qua cash, dit kan sterk oplopen. Als voorbeeld nemen we een opdrachtgever met een jaaromzet van 5 miljoen euro. Binnen een tijdsbestek van 2 maanden was hier een afname van de gemiddelde betalingstermijnen van 17 dagen gerealiseerd. Dit betekent dat er 1.5 ton meer op de rekening stond. In deze economisch moeilijke tijden kan dat het verschil zijn tussen omvallen of doorgaan.

Vaak zien we dat debiteurenbeheer er maar zo een beetje wordt bijgedaan. De meeste mensen vinden het immers geen leuk werk en hierdoor wordt het een bijzaak terwijl het zowel een hoofdzaak als noodzaak is. Onze mensen vinden het wel leuk werk, ze doen de hele dag niets anders zodat het volledig professioneel gebeurd.

Goed debiteurenbeheer werkt preventief: hiermee voorkomt u dat het zover komt dat incassotrajecten onvermijdelijk zijn. U kunt het debiteurenbeheer geheel aan Incasso BV uitbesteden zodat uw mensen zich met hun eigenlijke werk bezig kunnen houden. Hierdoor zijn uw klosten minder en zijn de resultaten beter. Wij vinden het belangrijk dat ook kleinere ondernemingen en startende ondernemers bij een incassobureau hun debiteurenbeheer kunnen laten regelen zonder hoge kosten. Incasso BV staat voor kwaliteit. U krijgt altijd de juiste informatie en adviseren u daar waar nodig is. Dit betekent voor u een zorg minder.